نگاهی به فیلم یک روز One Day

نگاهی به فیلم یک روز One Day

  • بازیگران: ان هاتاوی ـ جیم استرجس ـ پاتریشیا کلارکسون و …
  • فیلم نامه: دیوید نیکولز براساس داستانی از خودش
  • کارگردان: لونه شرفیگ
  • ۱۰۷ دقیقه؛ محصول آمریکا، انگلیس؛ سال ۲۰۱۱
  • ستاره ها: ۳ از ۵

 

سخنِ زُلفِ یار

خلاصه ی داستان: روز پانزدهم ژوئنِ سال های پی در پی، اتفاقات زیادی برای عشقِ بینِ اِما و دکستر پیش می آید اما این فراز و نشیب ها باعث نمی شود که آن ها یکدیگر را فراموش کنند …

 

یادداشت: فیلم ایده ی جالبی دارد؛ اینکه تمامِ داستانک هایش دقیقاً در روز پانزدهم ژوئن اتفاق می افتد. فیلم سال به سال جلو می رود و ما از بین تمامِ روزهای سال، تنها روزِ پانزدهم ژوئن را می بینیم. روزی که دکستر و اِما عاشق هم می شوند، جدا می شوند اما به فکر هم می مانند، به وضع بدی دچار می شوند اما باز هم به فکر هم هستند، با کسان دیگری دوست می شوند ولی همچنان به یکدیگر فکر می کنند و در نهایت به هم می رسند و با هم یکی می شوند. این ها انگار همه در یک روز اتفاق افتاده است. فیلم آنقدرها داستان خاص و مبتکرانه ای ندارد یا اینکه اصلاً حرف جدیدی نمی زند. یک کمدی عاشقانه است با تمام ملزوماتش و اصلاً چه احتیاجی ست به حرف جدید زدن؟ فیلم آنقدر شیرین و بامزه به عشق اِما و دکستر می پردازد که آدم های تنهایی مثل من را، در هنگامِ دیدنش، دچار حسرت می کند! اوایل داستان است که اِما را دختری بسیار محتاط و قانونمند می شناسیم و برعکس او، دکستر، جوانی ست پر شر و شور و فراری از هر چه قانون. او عقیده دارد باید در لحظه زندگی کرد که البته این فلسفه آنقدرها هم برایش شانس نمی آورد. مثلاً وقتی در جای نامناسب، هوس آب تنی به سرش می زند، چند نفر لباس هایش را می دزدند و او مجبور می شود برهنه به دنبال لباس هایش بدود! به نظرم اِما با آن چهره ی فرشته وار و معصوم، باعث می شود دکستر به تعادلی در زندگی اش برسد هر چند که خودِ اِما هم تا حدودی در طی مرور زمان دچار تغییر و تحولاتی می شود اما اوست که معنای واقعی عشق را به دکستر نشان می دهد و چه کسی بهتر از ان هاتاوی برای ایفای این نقش؟ با مرگِ اِما است که انگار دکستر تازه خودش را پیدا می کند. اِما مثل فرشته ای می ماند که انگار آمده تا دکستر را به قول معروف سرِ عقل بیاورد. و دکستر برای سرِ عقل آمدن باید به حضیض برسد تا لیاقت داشتنِ خیلی چیزها را به دست بیاورد. خیلی چیزهایی که اِما به او بخشیده است.

فیلم نامه نه اوج و فرود خاصی دارد و ـ همانطور که اشاره کردم ـ نه غافلگیریِ خاصی، اما با همان مصالحی که در دست دارد، داستانش را روان و بی لکنت جلو می برد. یکی از مهمترین نکاتی که باعث موفقیت یا عدم موفقیت فیلم های رمانتیک می شود، به اصطلاح، در آمدنِ شیمیِ بین دو بازیگر اصلی ست که در اینجا اتفاقاً این امر رخ داده و ما عاشق و معشوقِ فیلم را به خوبی باور می کنیم.

یک عمر می توان سخن از زلف یار گفت/ در بند این مباش که مضمون نمانده است

یک عمر می توان سخن از زلف یار گفت/ در بند این مباش که مضمون نمانده است

۱۲ دیدگاه به “نگاهی به فیلم یک روز One Day”

  1. سمانه گفت:

    من با علاقه شدیدم به سینما و دیدن فیلم های زیاد باز هم به پای رکورد شما در فیلم دیدن نمیرسم…

  2. elsa گفت:

    Salam.man ashege delkester hastam.filmasho kheili ba ehsas jelo mibare.we love u jim

  3. mahsa گفت:

    فیلم بسیار زیبایی بود…
    خیلی کنجکاوم بدونم زمانی که دکستر با اون اشتیاق به اما نگا میکرد چی تو سرش میگذشت…البته میدونم که فیلمه و مسلما هیچی تو سرش نبوده غیر از این که آن هاتاوی چشمایه خوشگلی داره-___-
    اما واقعا دلم گیخواد نگاه دوتا آدم عاشق به هم رو درک کنم…این نگاه چه رازی داره که سوزه دل همه رو تازه میکنه؟!

  4. مهدیس گفت:

    آخرش چی میشع؟

  5. Kosar گفت:

    نیمه شب حوالی ساعت ۲ این فیلم دیدم و چقدر قلبم مملو از غم بود ک با مرگ اما و پیر شدن دکستر نتونستم جلوی اشکام بگیرم خیلی قشنگ بود خیلی و و و …

  6. امین گفت:

    آدم های تنهایی مثل من را, در هنگام دیدنش, دچار حسرت میکند…

  7. علی گفت:

    عشق، عشق و باز هم عشق
    دیدن فیلم غم بزرگی روی قلب آدم میزاره
    فیلم زیبایی است

  8. آذین گفت:

    نقد خوبی بود

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سینمای خانگی من – نقد و بررسی فیلم