نگاهی به فیلم دیکتاتور The Dictator

نگاهی به فیلم دیکتاتور The Dictator

  • بازیگران: ساشا بارون کوهن ـ بن کینگزلی ـ  آنا فاریس و …
  • فیلم نامه: ساشا بارون کوهن ـ الک بِرگ ـ دیوید مندل ـ جف شفر
  • کارگردان: لری چارلز
  • ۸۳ دقیقه؛ محصول آمریکا؛ سال ۲۰۱۲
  • ستاره ها: ۲/۵ از ۵

دیکتاتورِ وادیا

خلاصه ی داستان: علاءالدین، دیکتاتور خون خوار و دیوانه ی کشوری به نام وادیا، برای سخنرانی در سازمان ملل به آمریکا می آید اما توطئه ی معاونش برنامه را بهم می ریزد …

یادداشت: فیلم قصد دارد به نقد دیکتاتوری بپردازد و از آن مهم تر این کار را به وسیله ی کمدی انجام بدهد. نگاه کمدی و اغراق گونه به این دیکتاتور دیوانه و بچه صفت ( او همیشه دوست دارد کسی بغلش کند. نویسندگان، اینگونه، اشاره ای دارند به گذشته ی همه دیکتاتورها و آدم های دیوانه ی دنیا؛ اینکه شاید نبودِ یک آغوش گرم، آنها را به این حال و روز دچار کرده باشد. عکس های فراوانی که علاء الدین روی دیوار چسبانده و نشان از خوابیدن او با همه ی آدم های معروف حتی آرنولد (!) دارد، در عین حال که جنبه ی طنز دارد، به همین جنبه ی افسرده کننده و زیر خروارها خاک مدفون شده ی آدم هایی اینچنینی می پردازد که دنبال آغوش گرم می گردند ) اجازه ی شوخی های فوق العاده ای را در ابتدای داستان می دهد، مثل برگزاری المپیک در کشور وادیا و شرکت کردن خود دیکتاتور در همه ی مسابقات و برنده شدن همه ی مدال های طلا! حالا این دیکتاتور دیوانه، برای متحول شدن، باید مسیری را طی کند. نویسندگان طی ایده ای ” سلطان و شبان” ی ( اشاره ام به سریال سلطان و شبانِ خودمان است که جای شاه و چوپان عوض می شود ) دیکتاتور داستان را وارد زندگی عادی می کنند که این منجر به آشنایی با دختری می شود که باعث تغییر زندگی دیکتاتور می گردد. او مجبور است در نهایت، ایده های ترسناک خود را تغییر بدهد و نگاهش به دموکراسی را عوض کند و این کار تنها از عشق برمی آید. عشق او به دختر، همه چیز را تغییر می دهد و ملتی را آزاد می کند. اما مشکل بزرگ فیلم، شوخی های زننده و شدیداً آزاردهنده اش است که اگر در روند روایت تأثیرگذار بودند، حرفی نبود اما متأسفانه اینگونه نیستند. شوخی هایی که بدون در نظر گرفتن مصالح داستان، فقط “هستند” که “باشند”. حجم زیاد این شوخی های اکثراً جنسی، آنقدر بالاست که خیلی جاها باعث دلزدگی می شود و اعصاب را خرد می کند.

  علاء الدین شما را یاد چیزهایی نمی اندازد؟!!!

علاء الدین شما را یاد چیزهایی نمی اندازد؟!!!

۲۰ دیدگاه به “نگاهی به فیلم دیکتاتور The Dictator”

  1. amin گفت:

    سلام . با تشکر از این پست . بتید بگم که این فیلم فرا تر از حدی که فرمودید مشکل اخلاقی داره . این نشان هنده ی این هست آمریکا این هدف رو در سر داره که با عادی کردن این فیلم ها در جامعه بی ادبی و بی بند و باری رو رواج بده .

    • damoon گفت:

      سلام
      همانطور که گفته ام، شوخی های فیلم اگر در جهتِ داستان بودند، حتی اگر زننده تر از این هم بودند، مشکلی نبود. آمریکا « هدفی » در سر ندارد دوست عزیز! ما هستیم که همه چیز را « هدفمند » می بینیم. رواج بی ادبی هم ربطی به این چیزها ندارد که به راحتی حکم صادر می کنیم. مگر در جامعه ی ما که فیلم هایمان مثلاً « با ادبی » هستند، مردمِ با ادبی تربیت شده اند؟ زدنِ این حرف ها از روی ناآگاهی ست.

    • م.راهی گفت:

      درود. اول اینکه هر کشوری فرهنگ خودش رو داره مگه ما مختارنامه درست میکنیم هر کی ببینه منتقم خون امام حسین میشه؟
      دوم اینکه برعکس شما بنده صحنه هایی که شما فرمودید مشکل اخلاقی داره برای کشور خودشون شوخی ساده محسوب میشه شما اگه مشکل دارید میتونید همون مختارنامه نگاه کنید.
      *جناب قنبرزاده گرامی به نظر من تمام همون صحنه های غیر اخلاقی (البته از نظر فرهنگ ما) کاملا در راستای فیلمه. مثلا شوخی های اتاق خواب یا زایمان خانم باردار در فروشگاه یا… اگه میشه لطف بفرمایید کدوم صحنه ها منظورتون بوده ممنون میشم.
      ارادتمندم جناب قنبرزاده و همچنین سپاسگزار سایت خوبتون هستم

  2. ناشناس گفت:

    خیلی هم قشنگ بود
    خودتون عرضه ندارین فیلم بسازین از بقیه ایراد نگیرید

  3. حسین کاظمی گفت:

    باید هر چه که اتفاق می افتد بطور واضع در فیلم گفته ونشان داده شود.این مهارت فیلم ساز است.نباید سینمای ایران را با امریکا که ۱۳۰ سال فیلم می سازه با ایران که قبل از انقلاب وبعد از ان ساختن فیلم در جهت منافع بعضی ها است مقایسه کرد.سانسور فیلم را خراب می کند.

  4. یک ایرانی منتقد گفت:

    فیلم خوبیه.شاید خوشتون نیاد ولی ۹۱% رضایت رو از کاربر گرفته.حالا شما هر سال به فیلمهای سفارشی جایزه میدین انتظار دارین چی بشه؟به جای اینکه با یه فیلم رگ غیرت ایرانی بودنتون بالا بزنه تو عرصه خودتون سعی کنین بهترین باشین…دوران ایران سرافراز بعد از کوروش کبیر تموم شد.بخواید یا نه فعلا(لااقل تا ۳۰ سال بعد)حرفی برای گفتن نداریم در اکثر عرصه ها(از جمله سینما)

  5. Someons گفت:

    بشخصه از فیلم خوشم‌ نیومد،تجاوز به کودکان شوخی نیست که بخواد تو فیلمای کمدی ازش استفاده شه،اون هم به اون صورت،و شخصیت اصلی هم در اخر تغییری نکرد و فقط به خاطر دختره دموکراسی رو تایید کرد،حتی یه شوخی اخر فیلم هست که وقتی دختره حاملس بهش میگه حالا پسره یا میخای سقط کنی؟که کاملا نشون میده شخصیت اصلی هیچ تغییری نکرده،جدا از شوخی ها و تیکه های بعضی جاهاش فیلم ضعیفی بود

    • حسین گفت:

      وقتی این فیلم اسمش دیکتاتور یعنی چی یعنی کل کارایی که یه دیکتاتور واقعی میکنه رو میخواد به تصویر بکشه تمام منتقدان سینما این فیلمو تحسین کردن بعد شما میگی بده

  6. حسین گفت:

    واقعا واسه اونی که که این سایت رو زده متاسفم

  7. محمد گفت:

    سلام
    در اینکه فیلم «دیکتاتور» کاملا طنز و کمدی است شکی نیست اما به نکته هایی ک لابلای این شوخی ها در فیلم اشاره شده هم باید توجه کرد مثل (ساخت سلاح هسته ای در کشورهای شرقی،ک حتی به نام احمدی نژاد هم اشاره کرده،اشاره به دوران جاهلیت اعراب ک فرزند دختر رو بعداز تولد میکشن،ترویج فرهنگ خودارضایی، دروغگویی افراد سیاسی در رسانه (همون صحنه ک تمبر گفت علاالدین مریضه) اشاره به تروریستی بودن اعراب وقتی علاالدین و ندال سوار هواپیما شدن)

    اما در صحنه هایی ام فرهنگ خودشونو ملامت کرده مثلا عدم نظافت شخصی (شخصیت زویی ک موی زاید داشت) یا در اخر فیلم ک علاالدین به سران کشورها اشاره کرد شما ها ادعای دموکراسی دارید ولی در باطن دیکتاتور هستید،

  8. LiLi گفت:

    کاملا فیلم مزخرفی بود.شوخی های زننده و بی معنی صرفا فقط بخاطر اینکه دیکتاتوری و اعراب و جامعه شرقی رو بد جلوه بدن به هر نمایش مسخره ای دست زدن…
    هیچ نکته جذابی نداشت حتی سکانسای مثلا کمدیش هم بی مزه و مسخره بود حیف از وقتم که صرف همچین فیلم مزخرفی شد

  9. Hoseinmoazeni گفت:

    یجوری میگن فرهنگ اعراب و میخوان بد جلوه بدن انگار جلوه خوبم داره،مثلا نظافت شخصی دارن؟موی زائد ندارن؟دختر دوستن؟یا لواط کار نیستن؟بری یه ماه تو عراق متوجه این موضوعات میشی

  10. Daiv گفت:

    بسیار زیبا بود

  11. شاید هم منم که اشتباه میگم! باید کمی فکر کنم گفت:

    اینکه این فیلم با سلیقه و ایدئولوژی من که طرفدار سانسور و پنهان کردن حقایق هستم ، همسویی نداره دلیل نمیشه نقدهای بی دلیل داشته باشم!
    تاحالا شده باخودم فکر کنم که اگه تمام دنیا بخوان طبق سلیقه و به سفارش من فیلم بسازن که باید اسامی تمام جشنواره های معتبر دنیا روهم به فجر تغییر بدیم!
    چرا انتظار دارم که همه دنیا از چشم من به مسائل نگاه کنن!؟
    شاید چون فکر میکنم همیشه حق با منه !!!!!!!!
    با اینکه سالها گذشته اما ممنون ادمین

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سینمای خانگی من – نقد و بررسی فیلم