نگاهی به فیلم قلم پرها Quills

نگاهی به فیلم قلم پرها Quills

  • بازیگران: جفری راش ـ یوآکیم فونیکس ـ کیت وینسلت و …
  • فیلم نامه: داگ رایت براساس نمایشنامه ای از خودش
  • کارگردان: فیلیپ کافمن
  •  ۱۲۴ دقیقه؛ محصول آمریکا، انگلیس، آلمان؛ سال ۲۰۰۰
  • ستاره ها: ۵ از ۵

                هنرمند

 

خلاصه داستان: مارکی دوساد نویسنده رمان های خارج از عرفِ جامعه، که در تیمارستان زندانی شده، از طریق مادلین، خدمتکار آنجا، نوشته هایش را برای چاپ به خارج آسایشگاه می فرستد. کتاب که به دست امپراطور می افتد، خشم او و اصحاب کلیسا برانگیخته می شود. دکتر رویرکلارد از طرف امپراتور مامور می شود پیش پدر، رئیس آسایشگاه برود و از او بخواهد که مراقب دوساد باشد. پدر که از موضوع کتاب بی خبر بوده، قلم پرها و کاغذهای دوساد را از او می گیرد. ولی درز نوشته های او به بیرون همچنان ادامه پیدا می کند. هر چه محافظت از دوساد بیشتر و سخت تر می شود، او روش دیگری را برای نوشتن داستان ها پیدا می کند. پدر که عاشق مادلین است ولی نمی تواند بروز بدهد، فشار را روی دوساد باز هم بیشتر می کند …

یادداشت: ” قلم پرها ” آنقدر جذاب است که آدم را میخکوب می کند. داستانش آنقدر پر و پیمان است که در نوشتاری کوتاه نمی گنجد. دوساد، پدر و دکتر رویرکلارد، سه قطب داستان را تشکیل می دهند. دکتر مخالف دوساد است ولی در خفا با دختری همسن و سال دخترش ازدواج می کند و نحوه آمیزشش با او، آنقدر حیوانی ست که شاید از بدترین داستان های دوساد هم بدتر باشد. پدر، اما چیزی ست بین دو قطب دیگر. او به اصرار رویرکلارد، هر بار چیزی از دوساد می گیرد تا مانع از نوشتن اش بشود، اما او عاشق مادلین است. به این ترتیب همه چیز همان هایی ست که دوساد در داستان هایش می آورده و همه با او مخالف می کردند. وقتی مادلین می میرد، پدر که در تب آمیزش با مادلین می سوزد، در خیال خود با او آمیزش می کند. دوساد از چیزهایی حرف می زند که انسان ها مشغولش هستند و در این بین، مذهب را به چالش می کشد. جواب او به پدر درباره ی اینکه پدر می گوید نوشته های او باعث مرگ مادلین شده، چنین است: (( فرض کن یکی از زندانی های با ارزش تو تصمیم گرفت روی آب راه بره و غرق بشه، میری انجیل رو محکوم می کنی؟ ! )) دیالوگی که آدم را میخکوب می کند و عجیب این است که رویرکلارد، در آخر داستان، خودش برای چاپ کتاب های دوساد اقدام می کند. رویارو کردن واقعیت های درونی آدم ها با خودشان، همیشه برای آنها سنگین بوده؛ برای رویرکلارد از همان ابتدای داستان و برای پدر از جایی که عشق به مادلین در وجودش زبانه می کشد، داستان های دوساد خلاف انسانیت و ارزش های اخلاقی دانسته می شود. این رو در رو کردن آنها با واقعیت های درونشان است که نمی پذیرند. فیلم در نگاهی دیگر درباره ی هنرمند و اثرش هم حرف می زند؛ هنرمند را هر چه محدودتر بکنی، بالاخره به شکلی خودش را بروز می دهد و محدودیت، اتفاقاً باعث خلاقیتش می شود …

۱۴ دیدگاه به “نگاهی به فیلم قلم پرها Quills”

  1. مهدی زمانی گفت:

    سیلام
    ما تعریف این فیلم را زیاد شندیدیم اما موفق به دانلود نشدیم اگر لینک دانلودش را دارید برای ما ارسال کنید. ممنون

  2. نگین گفت:

    سلام از مشکلات فیلم این است که در واقعیت مادلین سیزده ساله است اما کیت نقش یک زن جوان را بازی میکند.میتوانستند روی چهره بیشتر کار کنند.من تنها بخش های کمی ازین فیلم را دیدم.اگر لینک بگذارید خوب است

  3. علی گفت:

    این فیلم یکی از بهترین هایی بود که تابحال دیدم و این فیلم به عنوان فیلم آموزشی برای دانشجویان روانشناسی پیشنهاد میشه

  4. خاطره گفت:

    فیلم رو از برتر های شما انتخاب کردم با توجه به امتیازش…
    میخکوب کردن بیننده رو واقعا موافقم… من یاد کتاب خرمگس افتادم که آون هم آخر داستان پدر مقدس دیگه از اعتقاداتش برگشته بود…
    عالی👌👌👌
    داستان فیلم واقعیت؟؟

    • damoon گفت:

      بله. داستان واقعی ست. پیشنهاد می کنم زندگی مارکی دو ساد را در اینترنت جستجو کنید و بخوانید. اگر به زبان انگلیسی مسلط باشید، با انسان عجیبی آشنا خواهید شد.

  5. نسترن گفت:

    بهترین فیلمی که تا حالا دیدم

  6. پانته ا.زاهدی گفت:

    عالی بود.عالی

  7. هنگامه گفت:

    واقع فیلم خوبی بود، آره آدم رو میخکوب میکنه، واقعیت رو تف میکنه به چهره آدم

  8. محمد گفت:

    درباره‌ی جنبه‌ی فنی فیلم و حتی داستان نمی‌خواهم چیزی بگویم، هرچند بعضی از جنبه‌های داستان تماماً مغالطه‌آمیز و بدبینانه هستند.
    آنچه در این مجال به ذهنم می‌رسد، همین جمله است: اگر حتی بخواهیم ساد را مدح کنیم، باید بگوییم: هیچکس مانند او نمی‌تواند کلمات را به ابتذال بکشاند!

  9. بهمن گفت:

    دیدن این شاهکار سینما به همه ی خوره های فیلم توصیه می شه

  10. علیرضا گفت:

    با سلام
    بنظر من داستان فیلم عالی بود، بازی بازیگران در خور توجه بود ولی در کارگردانی ضعفهایی دیده میشد که میتونست قدرت فیلم و بیشتر کنه
    کیت وینسلت یک نعمتی بود برای این فیلم.

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سینمای خانگی من – نقد و بررسی فیلم